Varför en kurs i medarbetarskap?

Tidsåtgång ca 2 tim

  • Lär dig som medarbetare att leda dig själv och ditt arbete!

    E-kursen i medarbetarskap ger perspektiv, insikter och verktyg för att utveckla rollen som professionell medarbetare.

Kursinnehåll

Tidsåtgång ca 2 tim

Kurspresentation

I e-kursen diskuteras hur rollen som medarbetare förändrats och vilka krav som ställs idag. Kraven och förväntningarna på medarbetare i komplexa verksamheter blir alltmer lika de som ställs på chefer och ledare. I kursen sätter vi fokus på att se helheten i verksamheten, att förstå organisationen, systemen, eget ansvarstagande och att leda sig själv.

Vi har tagit det bästa från våra ledarutbildningar och satt ihop en kurs i fyra delar med fokus på rollförskjutningar, komplex organisation och värderingar/ kultur. 

Varje avsnitt är ca 20 min långt och fokuserar ett centralt tema i den förändrade rollen som medarbetare.

Till alla fyra kursavsnitt finns kursmaterialet att ladda ner. Till varje avsnitt finns även PDFr med goda råd, kloka frågor att ställa sig som medarbetare samt ett antal arbetsuppgifter att genomföra efter varje kapitel. Kursen beräknas totalt till ca 2 timmar. Efter genomgången kurs får du våra hurra-rop samt ett kursdiplom färdigt att använda för Linkedin-  och självklart att sätta upp vid skrivbordet.

Kursen finns tillgänglig 4 månader. Dvs du som deltar har tillgång till allt material inklusive nedladdningsbara PDF i fyra månader. Behövs mer tid så går det att lösa! 

Det går utmärkt att skräddarsy e-kursen utifrån egna verksamhetsbehov, se våra förslag nedan.

Vad kostar kursen att köpa in till hela företaget/ organisationen? Här finns en prislista med mängdrabatter och skräddarsydda paket.

Här kommer några tips till dig som chef/ HR och är intresserade av kursen för er verksamhet: 

TIPS 1. Starta satsningen med en föreläsning på temat.

Kursledarna föreläser gärna hos er som inledning på satsningen. Med en föreläsning 2-8 tim belyses de nya förutsättningarna för medarbetare i komplexa verksamheter- som att man förväntas leda sig själv mycket självständigt och kunna hantera organisation, system, kommunikation etc

TIPS 2. Skräddarsydda frågeställningar för din organisation/ företag
Vi anpassar gärna kursens frågeställningar utifrån era verksamhetsbehov. Varje avsnitt i e-kursen avslutas med ett antal frågeställningar. När alla föreläsningar är genomförda och samtliga frågeställningar besvarade får deltagaren ett diplom. Om ni i stället vill ha anpassade frågor som baseras på er unika verksamhet så skapar vi en skräddarsydd variant.

TIPS 3.  Egen kurssida för er organisation/ företag 
Vi gör en skräddarsydd kurssida. På så vis får ni en e-kurs som även kan presenteras med egna loggor , egen text, videos etc

Självklart kan kursen också läggas in i era egna interna kurssystem.

TIPS 4.  Lägg till egen inledningsfilm till satsningen - inspelad intro med VD, GD, HR-chef 
På er egen kurssida kan ni lägga till inledande presentation med VD, GD eller HR-chef eller motsvarande.

TIPS 5. Flipped learning i er organisation/ företag

- Vi kan även rekommendera att göra en flipped learning-insats- samla medarbetarna till en utvecklingsdag efter att alla gått igenom e-kursen och fått diplom. Ni kan då fördjupa er i specifika områden ni vill utveckla, plocka in lämpliga föredragshållare och ordna workshops kring era nyckelfrågor. På det viset kan ni förstärka lärandet i e-kursen och samtidigt utveckla organisationen. Vill ni så hjälper vi till med planering och/ eller genomförande av en sådan utvecklingsdag.  

TIPS 6. Beställ prov-kurs gratis

- Vill du/ ni testa kursen inför användning i er verksamhet? Vi ordnar givetvis prova-på-exemplar kostnadsfritt. Välkommen att testa e-kursen i 2 veckor - maila till oss så ordnar vi det!

Lärare

Kjell Lindström har sin bakgrund som forskare och lärare i organisationsteori vid Uppsala universitet. Kjell är verksam som trendspanare, konsult, författare och föreläser bl a på Handelshögskolans Executive-program. Kjell ger ut omvärldsbevakningsbrevet ”noden trender” sedan 2005 och har bl a skrivit ”Bortom tankefällan”, ”Äkta organisation” och ”Den nakna ledningsgruppen”. Han tilldelades 2013 ”Magnus Söderström-priset” av Linnéuniversitetet och Akademikerförbundet SSR.


Niklas Lundblad är i grunden beteendevetare/pedagog med fokus på organisations- och ledarskapsfrågor. Efter 14 år vid Institutet för personal- och företagsutveckling (IPF) i Uppsala fortsatte han till Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) som chef för Gruppen för hållbart akademiskt ledarskap. Idag arbetar Niklas i det egna företaget Lundblad organisation och ledarskap, LoL.  Niklas är verksam som konsult, föreläsare och kurs/programledare. Han leder bl. a. ledarutvecklingsprogram vid Örebro universitet och det kvalificerade utvecklingsprogrammet Högre chefer i staten (HCIS). Niklas är också författare till böcker som "Fönster mot framtiden", "Spanarna på Future Street" och "Organisationer söker sin omvärld".

Dags att uppgradera medarbetarskapet?

Se dina medarbetare växa till medledare

Köp kursen nu